Hey, wij zijn Sven & Lise

In een wereld van knapperige wafels werd Sven geboren. Na zijn studies kon Sven niet weerstaan aan de roep om de familiezaak verder te zetten. Lise, opgegroeid met een opa-bakker, kwam er na het afstuderen ook snel bij. Sindsdien staan we met veel liefde, passie en onstuitbare gedrevenheid klaar om de traditie voort te zetten, altijd op zoek naar vernieuwingen.

Dit alles doen we natuurlijk niet alleen, we hebben de steun van een charmant en enthousiast team. Ook zij genieten graag van de perfecte mix tussen hartig en zoet.

Wil je deel uitmaken van ons team? Wij zijn steeds op zoek naar enthousiaste jobstudenten. 

Tearoom Georges: een erfenis van smaak en gastvrijheid sinds 1949

1949
Opening Tearoom Georges
Opening Tearoom Georges in de Adolf Buylstraat. De leiding was in handen van Georges Pylyser die voorheen bij vader Omer in de Vlaanderenstraat meewerkte in de zaak "Chez Omer".
1949
1953
Uitbreiding Tearoom Georges
Al snel bleek de geur van wafels en pannenkoeken een grote aantrekkingskracht te hebben op Oostendenaars en de vele toeristen. Daarom werd de zaak uitgebreid met het pand op 15b (nu Veritas) Weetje: Het centrum van Oostende kwam begin '53 onder water te staan waardoor heel wat apparatuur beschadigd of stuk was, hierdoor moest de heropening enkele weken worden uitgesteld.
1953
1971
Tearoom Georges komt in de handen van familie François
Na enkele woelige jaren werd beslist de zaak over te laten. Louis François en Yvonne Devisscher hadden een tearoom in De Panne, Bella Napoli, maar werden aangetrokken door de bruisende stad Oostende en sprongen op de kar toen de kans zich voordeed.
1971
1989
Overname Luc François en Lorna Cocquyt
Vanaf nu stonden zoon Luc François en Lorna Cocquyt aan het roer. Dit waren de hoogdagen van Tearoom Georges waarbij het 's avonds tot erg laat gezellig druk bleef in het centrum van Oostende. Sinds deze periode bleef de zaak ook het hele jaar door geopend, voorheen was dit van april tot en met oktober.
1989
2007
Verbouwingswerken
De grootte van de zaak werd teruggeschroefd naar het hoekpand, zoals het oorspronkelijk was, dit om de klanten een betere bediening te kunnen bieden. De zaak kreeg een grondige en broodnodige opfrissingsbeurt. Dit was nodig om aan de noden van de jaren 2000 te voldoen. In deze periode kwam Sven François ook vast in de zaak meedraaien. Nadat Lise haar studies afwerkt, begon ze er ook met werken.
2007
2017
Overname Sven François en Lise Cordier
Sven François en Lise Cordier namen na een tiental jaar meewerken officieel de zaak over.
2017
2020
Wegenwerken/Corona
Begin 2020 werd de Adolf Buylstraat volledig gestript en heraangelegd. Door dit project moesten het terras en de ijs- en wafelverkoop worden afgebroken. In diezelfde periode brak corona uit. In de coronaperiode steeg de vraag naar take-away. We beslisten om niet te wachten tot de ijs- en wafelverkoop terug op straat kan geplaatst worden, maar besloten om deze naar binnen te verhuizen.
2020
2024
Hiep hiep hiep!
Hoera! Tearoom Georges blaast 75 kaarsjes uit!
2024
oude foto 3

Genoeg geschiedenisse. Zoeje ni liever ekki paseern?

Wij werken niet op reservatie, maar wij ontvangen je graag op ons verwarmd terras of binnen in de tearoom.

Curieus waar je ons kunt vinden? Geen zorgen, we maken het je makkelijk.
Klik op de contactknop en kijk naar onze openingsuren. Laat Google Maps je recht naar onze voordeur leiden, ontdek de eenvoud van navigeren en maak je weg naar Tearoom Georges – waar genieten zo eenvoudig kan zijn. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!”